NIEUWS

Dit zijn de modellen van 2023!

In het najaar van 2023 komt er een nieuwe editie van de 'Ik ben...' campagne. Met dit jaar een 5 tal nieuwe modellen. Deze jongeren staan het komende najaar letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers en delen hun 'Ik ben...' verhalen met de wereld. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en die 'Ik ben...' voor zichzelf moet kunnen invullen. 

Lees meer »

Modellen gezocht!

Voor de tweede editie van de ‘Ik ben …’ campagne zoeken wij LHBTIQA+ modellen tussen de 12-22 jaar! Bij deze campagne staat ‘jezelf zijn’ centraal, in de breedste zin van het woord.! Wil jij meer acceptatie en openheid van alle regenboogkleuren? 🌈! Durf jij op de foto te gaan en jouw verhaal te vertellen over jezelf op camera?! En kom je uit de regio Twente/Achterhoek?GEEF JE OP!Stuur ons een mailtje: beer@vanjelleproducties.nlTwijfel je? Vraag ons raak en we begeleiden je graag in je keuze!

Lees meer »

Tweede editie 'Ik ben ...' campagne!

In het najaar van 2023, om precies te zijn tussen Coming Out Day (11 oktober) tot Paarse Vrijdag (8 december),  komen we met de tweede editie van de 'Ik ben ...' campagne. Binnenkort gaan we met verschillende nieuwe gemeenten in gesprek over hun deelname aan de tweede editie van de campagne. Meer info, volgt snel! 

Lees meer »

Interview met livestyle magazine WINQ

Vrijdag 9 december was het Paarse Vrijdag. Veel scholen in Gelderland hebben die dag acties georganiseerd en de korte film Ik ben Levi vertoond. Die gaat over de coming-out van een scholier, nu eens niet vanuit een stads perspectief maar vanuit een personage dat in een dorp woont.

Lees meer »

Paarse Vrijdag 2022!

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: Paarse Vrijdag 2022! Het campagneteam van de 'Ik ben ...' campagne ging op pad langs aan aantal middelbare scholen. Met het 'Ik ben ...' polaroid frame onder de armen ging het team naar Zone College Borculo, Pronova Winterswijk en het Marianum College in Groenlo om leerlingen op de foto te zetten met het grote polaroid frame.

Lees meer »

Interview met De Achterhoekse Courant

Ik ben Levi is de nieuwste educatieve speelfilm van de jonge Achterhoekse filmmaker Jelle Kleinhesselink (25) uit Ruurlo. De film gaat over de scholier Levi, gespeeld door Quinten Verschure, die het moeilijk vindt om in het dorp waar hij woont voor zijn liefde voor zijn klasgenoot Noah uit te komen.

Lees meer »

Reportage van Regio8

De film 'Ik ben Levi' is donderdagavond in première gegaan op het Gerrit Komrij College (GKC) in Winterswijk en is de komende periode te zien op alle middelbare scholen in de Achterhoek. Ter lering en vermaak voor de leerlingen, die met eigen ogen de worsteling van de hoofdpersoon kunnen meebeleven.

Lees meer »

Jelle: ‘Laten we lhbti+ emancipatie op z’n Gelderlands doen’

Representatie van lhbti+ personen in Nederland kan zich soms sterk focussen op de Randstad. In Gelderland, en vooral in de Gelderse dorpen, zijn lhbti+ personen daarom minder zichtbaar. Ook religieuze streken in Gelderland kunnen een uitdaging vormen. Niels Lam (49) en Jelle Kleinhesselink (25) zetten zich in om dit te veranderen. Via hun projecten creëren zij zichtbaarheid en aandacht voor Gelderse lhbti+ personen. Welke ontwikkelingen zien zij in hun provincie?

Lees meer »