VOOR SCHOLEN

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Waar je bent. Wie je bent. Wat je bent.
Een mooie filosofie en iets wat de meeste mensen ook daadwerkelijk willen uitdragen. Maar hoe zorg je daarvoor? Moet je daarvoor niet eerst snappen wat ‘jezelf zijn’ betekent? In de les ‘Ik ben goed zoals ik ben’ willen de makers leerlingen kennis laten maken met de verschillende manieren van jezelf zijn door middel van de reeds bekende LHBTIQA labels en de ‘+’ die staat voor alles waarbij men geen label wilt of hoeft te gebruiken. 

 

De lesbrief  is voortgekomen uit de korte film ‘Ik ben Levi’, die gemaakt is door Vanjelle Producties in opdracht van Provincie Gelderland. 

HOE GAAT HET IN Z'N WERK?

De film 'Ik ben Levi' is de basis van de lesbrief. Daarnaast laten we leerlingen nadenken over 'jezelf zijn', geven we uitleg over de LHBTIQA+ letters en wordt de Genderkoek uitgelegd. Deze lesbrief is geschikt voor 1 lesuur van 50 tot 60 minuten. De les kan gegeven worden door de docent zelf als men affiniteit heeft met het thema. Daarnaast werken we samen met het lokale COC, die, indien mogelijk, de les kunnen geven. Ook hebben we een poule van gastdocenten die affiniteit hebben met het thema en de les op een zorgvuldige manier kunnen geven. De eventuele kosten die komen kijken bij de inzet van voorlichters of gastdocenten worden bij de eerste inzet door ons gedekt. 

 

Heb je interesse hebben om deze lesbrief en film in te zetten?  Of wil je kijken naar de mogelijkheden om het gesprek te voeren maar op een andere manier? Neem dan vooral contact met ons op zodat we samen kunnen kijken op welke manier het 'Ik ben ...' aanbod toepasbaar kunnen maken binnen jouw organisatie.

 

In het contact met de projectmanager Janneke zal zij een inlogcode sturen die toegang geeft tot het portaal waar al het materiaal te vinden is.  Het portaal is gesloten omdat wij graag op de hoogte blijven waar de film, het lesprogramma en de campagne zichtbaar zijn. 

EXPERTISE PARTNERS