SHORTFILM | Hier ben ik

Een korte musicalfilm van circa 20 minuten over de 19 jarige Elise die op het punt staat om gedoopt te worden, als haar kerkgemeenschap er achter komt dat ze een relatie heeft met Noa, een meisje uit dezelfde kerkgemeenschap. Elise komt ongewild voor de keuze te staan: kiezen tussen haar geloof of de liefde.

VISIE VAN DE regisseur

‘’Mijn naam is Jonthan van Wieren en sinds ik 8 jaar ben, ben ik al bezig met het maken van films. Ik heb altijd al de droom gehad om regisseur te worden. In 2018 regisseerde ik mijn eerst korte film op 16 jarige leeftijd. Nu 5 jaar en een aantal korte films later, ga ik afstuderen met een musicalfilm.

Mijn liefde voor musicalfilms is ontstaan nadat ik ‘’LaLaLand’’ zag. Sindsdien is die liefde voor musicalfilms alleen maar gegroeid. Ik denk dat je met de combinatie van zang en beeld, emotie nog sterker over kan brengen. Zo kwam ik op het idee om een musicalfilm te maken als afstudeerproject.

Ik vind het belangrijk om films te maken over onderwerpen die mij persoonlijk raken. Daarom wilde ik ook erg graag een film maken over het geloof en homoseksualiteit. Ik ben gelovig opgevoed en merk dat er nog weinig sprake van acceptatie is binnen de kerk. Het is een onderwerp dat nog te weinig besproken wordt. Dat is iets waar ik verandering in wil brengen.’’

 

- Jonathan van Wieren, regisseur 'Hier ben ik'

STILLS UIT DE FILM