SHORTFILM | IK BEN LEVI

Een shortfilm van 17 minuten over Levi (17) die worstelt met zijn gevoelens. Hij woont nog bij zijn ouders in het dorp waar hij is opgegroeid. Levi heeft onlangs vertelt aan zijn beste vriendin Laura dat hij niet alleen maar op meiden valt en dat hij verliefd is op zijn klasgenoot Noah. Laura moedigt hem aan om dit thuis te vertellen. Hoewel Levi al aan aantal pogingen heeft gedaan voelde het toch niet als het juiste moment. Als het hem dan toch eindelijk lukt lijken zijn ouders het goed op te vatten. Maar blijft dat zo als Levi geconfronteerd wordt met de reacties uit zijn dorp? En hoe moet het verder met de liefde voor zijn klasgenoot Noah?

VISIE VAN DE MAKERS

In ‘Ik ben Levi’ kijken we als makers met een kritische blik naar jezelf kunnen zijn in dorpskernen waarin sociale controle heerst. Een sociale controle waarin je niet tot nauwelijks in anonimiteit kan uitvinden wat je leuk, lief en lekker vind. Iets wat je als jongere wel nodig hebt om jezelf te leren kennen, zeker als je in de knoop zit met je gevoel.


De film speelt zich af in een hedendaags dorp waar niet vaak openlijk gepraat wordt over homoseksualiteit, terwijl het er natuurlijk wel gewoon is. Wij als makers willen ons niet richten op deze homoseksualiteit, maar willen inclusief zijn en ons richten op ‘jezelf kunnen zijn’. Dat is ook de filosofie waarom het woord ‘homo’ in de hele film vermeden wordt. Daarnaast vinden wij als makers dat het woord homo veel negatieve lading heeft
omdat het onder jongeren 9 van de 10 keer als scheldwoord gebruikt wordt. In de titel van de film ‘Ik ben Levi’ wordt verwezen naar het feit dat je als mens niet het begrip
homo bent, maar juist je eigen persoon bent. Wij vinden het belangrijk om met deze film een positief verhaal te kunnen vertellen voor juist die jongeren die de sociale controle in een dorp als extra drempel ervaren. We zouden ze zo graag een positief perspectief geven wat hopelijk leidt tot zelfacceptatie en een fijn coming-out proces.

STILLS UIT DE FILM